top of page

Ayvalık Atatürk Resmi

AyvalıkzadE Sembolleri (RESİM-1)

AyvalıkzadE’nin bulunduğu binanın kent meydanına bakan cephesi bakımsız ve kentin güzelliğine gölge düşürmekte idi. Oysa ki; Unesco Dünya Mirası geçici listesinde bulunup kalıcı olarak listeye girmeyi planlayan Ayvalık, her geçen gün daha değerli bir ilçe haline geliyor.

Binaya ve insanlara tebessüm ettirmek için dış cephe klimalarını aşağı indirdik. Tamiratlarını yapıp boyadık. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanından Ayvalık’a özgü değerleri içinde barındıran çalışmamızı hayata geçirebilmek için gerekli izinleri aldık. Resimlerin tasarımını Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Ece Haskan yaptı. Ayvalık’ın doğal güzelliği ve kültürel birikimine ait unsurları içeren resimlerde Mustafa Kemal Atatürk zeytin yaprakları içinde Türk kahvesini yudumlarken kalkınan Ayvalık silüeti önünde umudu temsil eden kız çocuğu uçurtma uçuruyor. Diğer cephede Efeler, Balıkesir yöresine ait Bengi halk oyununu oynuyor. Bengi kelimesinin etimolojik anlamı, 'Sonsuza dek yaşayacak' demek.

Sanatçı Ece Haskan resim için 9 gün boyunca çalıştı. Resimlerin son rötuşları ve aydınlatması 30 Ağustos 2021 tarihinde tamamlandı. Resimde o yılın moda renkleri kullanıldı.

ECE HASKAN: 1997‘de İstanbul‘da doğdu. 2011 yılında Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi‘nde Resim eğitimi almaya başladı. 2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünde eğitimine devam etti.

İşlerinde ele aldığı konular gerçeklik, dünya algısı gibi olguların etrafında şekilleniyor. Resim, illüstrasyon ve tasarım çalışmalarının birbirini beslediğini düşünüyor. 2021 yılında Illustroweek Sırbistan’da dergi illüstrasyonları kategorisinde ilk global sergisine katıldı. 2022 yılında ise NFT projeleri ile New York’ta NFT NYC kapsamında ve Blockchain Futurist Conferance kapsamında Toronto’da NFT sergilerine katıldı.



<

bottom of page