top of page

Çikolatada alerji yapan maddeler nelerdir?

Alerji nedir? Polen, arı zehri veya evcil hayvan kepeği gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe bağışıklık sistemi tarafından verilen aşırı tepkilere alerji adı verilmektedir


Bir gıda alerjisiyle ilgili endişeleriniz varsa, lütfen doktorunuza başvurun.

Bazı Ayvalıkzade ürünleri, alerjen içerir.Örneğin; glüten veya fındık gibi .

Ayvalıkzade ürünlerimiz, alerjik reaksiyon veya intoleransı tetikleyebilecek belirli sayıda bileşen içerir (örneğin süt, soya, glüten veya fındık).

Yumurta ve yumurta türevleri (albümin) Bazı ürünlerde yumurta akı içeren bisküvi parçaları kullanırız. Bu nedenle çok çeşitli ürünlerde yumurta izleri bulunabilir. Gellies, limon dilimleri ve portakal dilimleri de albümin içerir.


Gluten Gluten, buğday, arpa, yulaf gibi tahıllarda ve bunların malt gibi türevlerinde bulunan bir moleküldür. Bazı Ayvalıkzade ürünleri, glüten içeren ve dolayısıyla glüten içeren bileşenlerle yapılır.


Kurutulmuş meyveler Bazı Ayvalıkzade ürünleri eser miktarda kurutulmuş meyve içerebilir. Birçoğu ana malzemeleri olarak fındık içerir (fındık, ceviz, badem, antep fıstığı, ceviz, vb.).


Süt (laktoz, süt proteinleri vb.) Süt ürünleri, Ayvalıkzade ürünlerinin çoğunun üretiminde doğal olarak anahtar bileşenlerdir. Sıkı temizlik prosedürlerinin uygulanmasına rağmen, süt veya süt bazlı bileşenler içermeyenler de dahil olmak üzere tüm ürünlerimizde eser miktarda süt proteini bulunabilir.


bottom of page