top of page

En güzel Ayvalık resimleri

AyvalıkzadE Sembolleri (RESİM-3)

AyvalıkzadE’ye geldiğinizde kasanın hemen yanında sizi Ayşin Özen’in AyvalıkzadE resmi karşılar. Sevdiklerinize aldığınız çikolata, badem ezmesi, kahve, kahve kupası, kavala kurabiyesi kutularına veya kitabınıza ayraç olarak eklediğiniz hediye kartları onun eseri.

Ayvalık’ın dar ve kıvrımlı sokaklarını, o sokaklarda yaşayan ya da dolaşan insanlarını, sokak kahvelerini, sokak satıcılarını, kapı önünde muhabbet eden, bakla ayıklayan, kahve falı bakan kadınlarını çizen, “Ayvalık ne gezmekle biter, ne de çizmekle…” diyen naif ressam Ayşın Özen'e AyvalıkzadE yorumundan dolayı teşekkür ederiz.

Ayşın Özen Ankara’da doğdu. Fenerbahçe Lisesi’nin ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik bölümünden yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. 1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak göreve başladı. 22 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Çocuklarla geçirdiği yaşamı sanatçıyı naif akıma yönlendirdi. Yaşadığı kent Ayvalık’ın sokaklarını, zeytin ağaçlarını ve insanlarını çocuksu bir keyifle çizmeye başladı. Dördü yurt dışında olmak üzere ellinin üzerinde karma sergiye ve çalıştaya katıldı. Halen Ayvalık’ta yaşayan sanatçı Bahçeşehir Koleji’nde çalışmaya devam etmektedir. Hafta sonları Ayvalık 13 Nisan caddesi 8. sokak No:48’de bulunan resim atölyesinde kendisini ziyaret edebilirsiniz.



bottom of page